Academic journal article The Gaskell Journal

Elizabeth Gaskell's House: 84 Plymouth Grove

Academic journal article The Gaskell Journal

Elizabeth Gaskell's House: 84 Plymouth Grove

Article excerpt

5 October 2014 saw the triumphant public opening of 'Elizabeth Gaskell's House' (as it is now called), ending the long journey to its restoration which started in the mid 1990s. Earlier issues of this journal (notably in 2013) have described some of the work which made the restoration possible. It is not until you can ring the front door bell and step into the hall that you begin to experience the transformed house. The aim is to welcome you into a lively, friendly and beautiful space, like the home that the Gaskells lived in during the 1860s. The ground floor rooms include the large drawing room (where Charlotte Brontë hid behind the curtains) with its comfy armchairs and grand piano, the dining room with a table laid for a family dinner, with the round table at the window where Elizabeth sat and wrote, plus the morning room and study. There are no ropes and labels, but you can learn from the friendly room-stewards and information folders. …

Search by... Author
Show... All Results Primary Sources Peer-reviewed

Oops!

An unknown error has occurred. Please click the button below to reload the page. If the problem persists, please try again in a little while.