Magazine article Sunset

Rethink the Garage: The Result: A Light-Filled Guest Cottage, Playroom, and Home Office

Magazine article Sunset

Rethink the Garage: The Result: A Light-Filled Guest Cottage, Playroom, and Home Office

Article excerpt

PARKING IS AT A PREMIUM in San Francisco, but Reed Maltzman and Jennifer Gosselin had to admit that their two-car garage was overkill. They needed space for people, not cars. So the couple enlisted Maltzman's childhood friend, architect Jonathan Feldman, to transform half of the detached structure into a 400-square-foot guest room and office. "It's small, but we've all found a different use for it when guests aren't visiting," says Maltzman, a fifth-grade teacher. He uses it as a quiet getaway where he can grade papers; 4-year-old Max has claimed the closet as a favorite hiding place; and Gosselin prefers the loft for napping. "It's exactly what we've always wanted," Maltzman says. "It's just cozy."

[ILLUSTRATION OMITTED]

[ILLUSTRATION OMITTED]

[ILLUSTRATION OMITTED]

DESIGN Feldman Architecture, San Francisco (feldmanarchitecture.com or 415/252-1441)

[ILLUSTRATION OMITTED]

Behind the makeover

Architect Jonathan Feldman increased livable space--but not the home's footprint--by smartly reconfiguring an existing structure.

How did you decide on the floor plan? …

Search by... Author
Show... All Results Primary Sources Peer-reviewed

Oops!

An unknown error has occurred. Please click the button below to reload the page. If the problem persists, please try again in a little while.