Magazine article Sunset

Space Was Tight, but They Found Room for Waterfalls, a Pond, Fish, Entertaining

Magazine article Sunset

Space Was Tight, but They Found Room for Waterfalls, a Pond, Fish, Entertaining

Article excerpt

Like many older-neighborhood houses, the one Chris and Ross Nooney bought in Seattle was on a narrow lot. The rear garden had the most space for outdoor living, but since much of it was on a steep slope, usable space was shortly.

To gain room for entertaining and dining, the Nooneys and designer Steve Lindjord paved the level part of the garden with brick (shown at far right). This patio is bordered on two sides by a low retaining wall made from cedar 2 by 6's faced with cedar 1 by 3's, and on a third side by a 4-foot-high fence of cedar 1 by 2's.

Originally, old fruit trees grew on the hillside, with a tangled understory of blackberries and periwinkles. These were dug out and replaced with self-sowing forget-me-nots, pampas grass, and perennials such as creeping thyme, English ivy, hostas, shasta daisies, and violas.

To mask traffic sounds and use the slope to advantage, the Nooneys put in the gentle waterfalls and fish pond shown here. …

Search by... Author
Show... All Results Primary Sources Peer-reviewed

Oops!

An unknown error has occurred. Please click the button below to reload the page. If the problem persists, please try again in a little while.