Magazine article Sunset

Splashing Oasis Just Inside This Fresno Front Entry

Magazine article Sunset

Splashing Oasis Just Inside This Fresno Front Entry

Article excerpt

Splashing oasis just inside this Fresno front entry

Step inside this entry courtyard in Fresno,California, and an oasis greets you. From a spillway-fountain along the front wall come the sight and sound of splashing water. Birch trees around the fringes of the adobe patio shade the area with their leafy canopies. And a 6-foot concrete-block wall provides privacy from the street and helps baffle traffic noise.

Even when summer temperatures soarabove 100|, the new courtyard remains comfortable. It also creates secluded space in the front yard; before the remodel, the entry faced the lawn and street. Architectural student Matt McGrath designed and built the 25- by 80-foot entrance court so the enclosed area can function as an outdoor room, expanding the livability of the house.

The fountain's two pools are concrete.The recessed one, edged by the patio's 12-inch-square adobe pavers, forms an L. Above it, the rectangular pool is faced with ceramic tiles and topped with pavers matching the patio's. …

Search by... Author
Show... All Results Primary Sources Peer-reviewed

Oops!

An unknown error has occurred. Please click the button below to reload the page. If the problem persists, please try again in a little while.