Magazine article Sunset

Back Space

Magazine article Sunset

Back Space

Article excerpt

How one Montana couple reinvented their barn and gained a new backyard in the process

FOR YEARS, the space between Donald Zanoff and Mick Brehm's Craftsman-style house in Livingston, Montana, and the dilapidated wooden barn at the back of their long, narrow lot was an expanse of weedy lawn no one but their dog Aniak really used. Two years and lots of elbow grease later, the backyard is a series of comfortable, connected living spaces - a much-loved patio, a covered walkway, and a grassy yard - which lead from the house to the pièce de résistance: the guesthouse and garage complex that now resides in the once crumbling barn.

For the design, concept, and floor plan, Zanoff and Brehm used a software program called Punch. For the actual construction, they were able to salvage and reuse most of the barn's original wood and materials. "I love the fact that we designed it ourselves," says Zanoff, "and that we stayed as green as possible and honored what was already here."

[Sidebar]

AFTER The transformed barn hasn't lost touch with its roots: Mick Brehm puts away his saddle.

[Sidebar]

Putting it all together

AN OUTDOOR ROOM

"We wanted a true, open outdoor-living space for late spring, summer, and early fall," says Zanoff, who spends as much time as possible entertaining and dining on the 23- by 15-foot veranda he and Brehm built off the back of their house. …

Search by... Author
Show... All Results Primary Sources Peer-reviewed

Oops!

An unknown error has occurred. Please click the button below to reload the page. If the problem persists, please try again in a little while.