Newspaper article The Journal (Newcastle, England)

Barn Brings Best of Both Worlds

Newspaper article The Journal (Newcastle, England)

Barn Brings Best of Both Worlds

Article excerpt

Byline: Vicky Robson

THIS beautiful stone-built barn conversion was designed and created by current owners Chris and Christine Dye to be their "forever" home.

For seven years the couple have enjoyed "the best of both worlds" afforded by the peaceful yet accessible semi-rural setting of the four-bedroomed property, in Chopwell, Gateshead.

With one daughter now living abroad, the couple are also expecting the arrival of their first grandchild and have decided to put their labour of love on the market and move closer to family.

"Quite frankly, the idea was to stay here forever," explains Christine. "But our daughter has just moved to America and we feel that the house is too big for us now.

"It's an amazing home and the views are to die for. In the summer it's fantastic. It really is a lovely house, it's very warm and it's very quiet. We just absolutely love it here.

"All of the rooms are big and spacious. It's very well proportioned and would really suit a family. Everything about it is just lovely."

The accommodation includes a front entrance, hallway, downstairs cloakroom with toilet, a lovely lounge with stone inglenook fireplace and cast iron stove, conservatory with double doors opening out onto a front patio garden, family room, study and a dining kitchen with ceramic tiled floor and french doors to a courtyard, four bedrooms including the master a guest bedrooms both with en suites, and a family bathroom.

Christine, 59, a sales assistant, and husband Chris, 71, who is retired, spent nine months building the property, which is on the site of a 500-year-old former farm.

To the front it has an enclosed and mature patio garden with greenhouse and shed, beautiful views, ample courtyard parking for four cars and an integrated single garage.

"At the back of the farm was the barn and we were lucky because we were able to knock it down and build on it as long as we kept the original footprint, so that's what we did. …

Search by... Author
Show... All Results Primary Sources Peer-reviewed

Oops!

An unknown error has occurred. Please click the button below to reload the page. If the problem persists, please try again in a little while.