Newspaper article St Louis Post-Dispatch (MO)

Kitchen-Patio Remodel Makes for Ideal Entertaining in Creve Coeur Home Couple Wanted to Create a More Seamless Transition for Easier Entertaining; YOUR HOME

Newspaper article St Louis Post-Dispatch (MO)

Kitchen-Patio Remodel Makes for Ideal Entertaining in Creve Coeur Home Couple Wanted to Create a More Seamless Transition for Easier Entertaining; YOUR HOME

Article excerpt

Sandy and Chris Knight have gone through several rounds of remodeling to their 1956 ranch home in Creve Coeur since purchasing it 30 years ago. An earlier update to their kitchen raised its ceiling to be vaulted and more consistent with the main living area of the house, and eight years ago, the couple had an in-ground swimming pool built in their private back yard.

Last year, they decided to embark on another remodeling adventure to update the kitchen and pool deck/patio area and create a more seamless transition between the two for easier entertaining, something they enjoy doing quite often.

"The kitchen was just outdated," says Sandy. "And the door to go in and out to the pool was in an awkward place. We needed to redirect the flow."

The home sits on a wooded lot on nearly an acre of land, giving them the perfect canvas to work with. Sandy and Chris enlisted designer Adrienne Nienkamp of Mosby Building Arts for the remodeling job and discussed their goals with her at length.

"Chris and Sandy love to cook, so gaining efficiency for two cooks was a primary guide," says Nienkamp. "Following the modern, clean lines of the home was the secondary concern, along with their love of unique design. And finally, they often have people over to enjoy their pool, so they needed a better connection with the outdoor space and also a bathroom/changing room for those coming in from the pool."

The new kitchen has a modern yet comfortable feeling of understated elegance. It boasts all the conveniences two people who love cooking could use, including microwave and warming "drawers" down off the counter space, touch sensors in the center island's cabinets so they can be opened with a knee, to keep them clean when hands are dirty, and a raised, smoked glass countertop bar where friends and family can visit without being in the way of the cooks.

A screened porch was relocated, along with the door leading to the pool area. The new side entry created more natural light in the Knights' living room and provided easier access to the kitchen and new guest bathroom. …

Search by... Author
Show... All Results Primary Sources Peer-reviewed

Oops!

An unknown error has occurred. Please click the button below to reload the page. If the problem persists, please try again in a little while.